Çevresel Önemi

Ülkemizde altyapı çalışmalarında içme suyu, atık su, yağmur suyu, doğalgaz ve elektrik kablolarının yer altına alınma işlemlerinin ardından caddelerde,yollarda,mahalle aralarında, asfalt zeminlerde sürekli yamalama işlemlerinin yapılmasını zorunlu hale getirmektedir.Bununla birlikte yapılan bilinçsiz çalışmalarda milli kaynakların boşa harcanmasına neden olmaktadır.Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının hemen akabinde yollarda çöküntüler hatta oyukların oluşması yapılan işin tekrar tekrar yapılması ile devlet bütçesine zarar verilmektedir.


Herhangi bir altyapı çalışması için kazılıp tekrar kapatılan yollara döşenen asfaltlar zamanla yanlış yapılan doldurma sebebiyle çökmekte bu da yol Üzerinde çukurların, asfaltta ise çatlamaların ve engebelerin oluşmasına neden olduğu gibi aynı zamanda yolun güvenliğini bozan engebelerin oluşmasına yol açmaktadır. Bununla birlikte bir türlü bitmeyen ve uzayan altyapı çalışmaları yolları da çamur deryasına dönüştürmekte, zaman kaybı ve görüntü kirliliğine sebebiyet vermektedir.


Yollarda meydana gelen bu bozukluklar hem araçlara zarar vermekte, hem de trafik kazalarının meydana gelmesine sebep olmaktadır. Bu sıkıntıların ortaya çıkmasını ise Kazısız Yönlendirilebilir Yatay Sondaj Teknolojisi ile engellenmektedir